Brainbubbels

[:nl]Wie ben ik?[:]

[:nl]

Wie ben ik?

Mijn naam is Katja Birkenstock en ik ben in eerste plaats moeder van twee heerlijke dochters. Ze zijn momenteel 11 en 15 jaar oud, beginnend of midden in de puberteit, en ik vertel hier regelmatig over hoe wij dat allemaal doen thuis. Ik ben getrouwd met John en wij hebben thuis ook nog twee katten, vier muizen en heel wat visjes.

Bubbles and Basics is oorspronkelijk het idee van mij en Sophie, een collega en vriendin, als uitlaatklep voor al die praktische en creatieve ideeën die je krijgt als ouder. Inmiddels heb ik het overgenomen als inspiratie blog voor ouders, leidsters, juffen en meesters en iedereen die met kinderen te maken heeft en input nodig heeft over hoe en wat.

De naam is verzonnen door mijn moeder, met het idee dat de site gaat over basis ideeën voor het dagelijks leven, praktische tips, maar ook brein bubbles, dat wil zeggen al die momenten die je als ouder tegenkomt en waarvan je vaak denkt dat die alleen jou overkomen. Daarvan vertel ik hier, met behulp van mijn twee gastbloggers Sophie Rust en Miranda Boomstra, alle twee moeders en vol met ideeën en tips waar jullie misschien iets aan hebben.

Ikzelf ben 41 jaar, kom oorspronkelijk uit Duitsland, waar ik ook mijn opleiding tot leidster gedaan heb. Ik werk in de naschoolse opvang met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Verder ben ik geïnteresseerd in:

  • Italiaans, ben net een online cursus begonnen
  • lezen, naar mate de kinderen groter worden, is er weer meer tijd over
  • creatieve tips en ideeën, ik probeer graag nieuwe dingen uit en geef die dan ook weer door op de groep met de kinderen
  • filosoferen met kinderen, op een makkelijke manier kinderen stimuleren om net iets verder te denken
  • natuur, wij hebben al een tijd een volkstuin, en elk jaar word die mooier en de oogst bijzonderder
  • nieuwe dingen leren, zoals het opbouwen van deze site, hoewel ik niks heb met computers, You tube filmpjes over hoe je moet breien, haken, enz.
  • leidsters stimuleren om ook op de groep activiteiten aan te bieden die buiten de box zijn, zoals verven met een sla centrifuge

Ik hoop met deze site, en de bijbehorende Facebooksite, mensen die met kinderen werken of leven uit hun comfortzone te halen. Jullie te inspireren om op jullie beurt kinderen te inspireren op creatief gebied. Op school komt dat al zo veel te kort, dat het juist binnen de opvang en thuis aan ons is om hun creatieve ontwikkeling te stimuleren. Hopelijk lukt mij dat met Bubbles and Basics. Laat mij vooral weten wat jullie ervan vinden![:]

Tagged

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.