Brainbubbels, Praktische Tips

[:nl]Welterusten[:]

[:nl]De jongste heeft momenteel veel aan haar hoofd. Ze zit in groep 8, maakt zich een beetje zorgen over hoe het dan verder gaat, en het feit dat de baby muizen overmorgen terug naar de winkel moeten, helpt ook niet mee. Ze is altijd heel gevoelig voor meditatieve oefeningen, doet graag mee aan van alles en probeert vooral ook graag van alles uit. We hebben dus op You tube een tijdje kindermeditaties beluisterd. Heel ontspannend, maar toch een beetje kinderachtig, ze is immers al 11(!). Voor wie het wil proberen en misschien wat jongere kinderen heeft, ons bevallen de luisterstukjes van de “Vlinderboom” het beste. Op You Tube, makkelijk te volgen en goed te beluisteren.

Toen las ik in een tijdschrift een stukje over muziek die helpt in slaap te vallen, en hoe ze daar onderzoek naar gedaan hebben. En hoe een specifiek nummer boven alle uitstak als meest rustgevend, en zelfs stressminderend! Proberen dus!

Het nummer heet “Weightless” van Marconi Union en is makkelijk te vinden op You Tube.

De jongste gaat dus in haar favoriete slaap houding liggen, en ik doe kleine lichtjes aan en het grote licht uit. Ik zit erbij en houd het mobieltje vast. En ik kan haar letterlijk in slaap zien vallen! Wat een uitvinding! Het nummer blijkt dus ook samen met geluidstherapeuten te zijn gemaakt en het British Academy of Sound Therapy noemde het “het meest relaxte nummer ooit”. De jongste kan dat beamen! Ze valt makkelijk in slaap, en dat al drie dagen achter elkaar, en word uitgerust wakker. Vanmorgen zei ze “wat heb ik heerlijk geslapen!”. Dat is een mooi begin van de dag, die al zo veel vraagt van kinderen.

Het is een kwestie van smaak, en het zal heus niet bij iedereen een dik succes zijn, maar uitproberen kan altijd. Baat het niet dan schaad het zeker ook niet!

Slaap lekker![:]

Tagged , , , , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.