Praktische Tips

[:nl]Waar gaan we op vakantie[:]

[:nl]Het is weer begonnen. De planning voor de zomer, waar gaan we naartoe, wat gaan we doen, wie wil wat. Wij hebben eigenlijk altijd bepaald waar naartoe gereisd werd, gewoon omdat wij de ouders zijn. Nu worden de meiden steeds groter en hebben ook een mening en willen ook dingen. Dus hebben wij dit jaar besloten om daar gebruik van te maken. En dat pakte goed uit.

De oudste is goed in aanbiedingen zoeken, goed in dingen op internet checken, goed in eigenlijk alles wat met computers en Wifi te maken heeft. Dus de opdracht van ons was, wij willen naar Normandië ( om naar Frankrijk te gaan hebben wij ook samen met de kids besloten, gewoon omdat we er nog nooit zijn geweest samen), voor een week, in de buurt van Le Mont Saint Michel, niet meer dan 7 uur rijden van huis, en dit is ongeveer het budget. Onder mag ook. En ze ging aan de slag. Blij dat ze mee mocht denken, blij dat ze in allereerste instantie in de gaten mocht houden of het huisje dan wel Wifi zou hebben, en blij dat ze verantwoording kreeg. En ze heeft heel wat mooie huisjes gevonden. Dan kwam ze weer met een nieuwe site, die ik nooit had gevonden, en daarop stonden nog meer keuzes. Erg leuk, en ook leuk om te zien dat ze er zelf zo enthousiast van werd.

Afgelopen week heb ik geboekt, haar eerste keuze, waarmee wij het allemaal eens waren, en waarop zij extra trots was. Ze is al 15 jaar en vind zichzelf te cool voor heel veel dingen, maar lof voor goed werk vind ook zij nog steeds fijn.

Hiermee wil ik dus ook zeggen, probeer niet altijd alles in eigen hand te houden als ouder. Gebruik wat, of beter gezegd, wie je in huis hebt, als zij dat ook leuk vinden. Ze zijn gewoon veel handiger met internet, weten hun weg veel beter te vinden, en uiteindelijk is het altijd nog aan jou om de beslissing te nemen. Want betalen willen ze natuurlijk niet zelf! De randvoorwaarden maak jij, wat je wel of niet met ze wilt delen bepaal jij ook, en het is ook handig om zelf te bepalen of ze er werkelijk handig in zijn en het ook echt leuk vinden. Als jij kinderen thuis hebt, die het niet uitmaakt waar het naartoe gaat, of die simpelweg nog te klein zijn om mee te denken, dan gaat dit plan nog niet door. Maar onze puber deden wij er veel plezier mee, zij gaat extra graag mee op vakantie nu, en er waren helemaal geen discussies voor nodig.

Ik zeg, probeer het uit! Laat ze mee denken, vraag ze wat ze willen, soms krijg je ideeën van ze waar je zelf niet aan dacht. En er komen weer gesprekken uit die je anders ook niet had gehad. Erg leuk!

Goede reis alvast!

 

 [:]

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.