Brainbubbels, Praktische Tips

[:nl]Vijf dingen[:]

[:nl]Een tijdje terug las ik ergens dat het een positief effect kan hebben op hoe je de dag afsluit, als je elke avond wat dingen opschrijft die goed zijn gegaan die dag, of waar je trots op was die dag. Daar ben ik ruim een half jaar geleden mee begonnen, en ik geloof inmiddels dat het waar is. Naast mijn bed heb ik een agenda liggen met een pen, en elke avond, voor ik ga slapen, schrijf ik vijf dingen op die op die dag goed waren. Dat zijn soms hele kleine dingen, zoals dat de zon zo mooi opkwam die ochtend. Een keer fietste ik in de regen naar huis en stond er bij het stoplicht een vrouw naast mij op de fiets. Ik baal elke keer als het regent als ik fiets, maar zij had er die avond echt de pest in. Ze was zo aan het schelden op het weer, dat ik er van moest lachen. En de rest van de rit was een stuk minder erg. Dat heb ik die avond opgeschreven. Soms ben ik gewoon heel erg trots op mijn twee bijzondere dochters, en soms zei iemand die dag iets heel liefs tegen mij.

Dat soort dingen dus. Daarmee eindig je dan jouw dag. En dat geeft een goed gevoel. Het laat zien dat niet alles aan die dag stom was, dat er iets moois in elke dag is, ook al regende het tijdens het fietsen. En het leerde mij ook om tijdens de dag wat beter op te letten op de goede dingen. En inmiddels merk ik aan mijn houding dat het op een of andere manier invloed heeft op mij, dat ik dat doe elke avond. Misschien op een wat zweverige manier, misschien onbewust, hoe dan ook, het is fijn!

Vijf dingen, elke avond, soms is het even zoeken, maar het lukt tot nu toe altijd. Mijn tip: Doen, en even volhouden, het is de moeite waard.[:]

Tagged ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.