Activiteiten 4+, Praktische Tips

[:nl]Tip van de jongste[:]

[:nl]”Mam, ik heb een tip voor op je blog! Ik weet nu eindelijk hoe je vlechtjes tekent, misschien is dat wel leuk om uit te leggen op je blog, dan kunnen anderen het ook!”

Ik vond dat zo een lief idee, dat ze ook haar inbreng wilde leveren aan het blog, dat ik hier dus haar korte uitleg post. Ze houd van tekenend, heeft heel vaak vlechtjes, omdat het met haar krullen het makkelijkst is, dus moet je die dan ook eens een keer kunnen tekenen. En Youtube voorziet haar van allerlei inspiratie over hoe je bepaalde dingen kunt tekenen. Ik moest er wel bijzeggen, dat ze eigenlijk betere hoofden tekent, maar dit helemaal onderaan even snel als voorbeeld deed. 🙂

  1.  

    Kijk, je begint met twee strepen, in een soort punt. Dat word de vlecht.
  2. Dan maak je schuine strepen…
  3. steeds weer, om en om…
  4. En dan maak je aan de rand kleine boogjes, de strepen van de zijkant kan je dan weg gummen, die zijn niet meer nodig…
  5. Weg gummen dus!
  6. En klaar is je vlecht!
  7. En nu maak ik even een slordig hoofd, gewoon als voorbeeld, zodat ze weten hoe het er dan uit kan zien. Klaar! Echte vlechten getekend!

[:]

Tagged

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.