Activiteiten 0 tot 4 jaar, Praktische Tips

Smash cake

2taartje

Vanaf 4 maanden mogen baby’s (eindelijk) vast voedsel eten, en hoewel het niet voor alle baby’s zal gelden, was het voor die van ons echt eindelijk…!, hij was toen al flink aan het graaien naar onze borden. Vanaf 4 maanden heeft hij van alles gegeten, zich vele malen verslikt en is hij zowel in gewicht als in lengte verdubbeld. Toch kreeg hij weinig tot geen suiker/ snoep of “slechte dingen” van ons. Toen hij 1 werd wilde ik een taartje maken die hij dan helemaal op kan eten. In Amerika noemen ze dat een smash cake, de eerste taart voor je baby. Waarom ze dat zo noemen? Omdat baby’s, behalve de taart te willen eten er ook graag in slaan.

Toen ik zelf 1 werd hadden mijn ouders ook een taartje voor mij gemaakt, en later heb ik zelf kunnen zien op video hoe ik de taart te lijf ging. Ik vroeg me af of mijn ouders nou zo hip waren dat ze toen al deze Amerikaanse traditie kenden, maar nee, het was gewoon hun eigen idee.

Ik vond het nog best lastig om een goed recept te vinden, want ik wilde er niet bergen suiker en boter in hebben, maar uiteindelijk heb ik dan toch een lekker en verantwoord recept gevonden: Gluten free almond cake with lavender honey.

De taart is helemaal opgepeuzeld en ja hoor, kapotgeslagen, de hond was ook blij met alle kruimeltjes.

 

 

 

Bewaren

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.