Brainbubbels, Praktische Tips

[:nl]Slaaptip[:]

[:nl]Mijn moeder is een heel geduldig mens. Ze was een heel geduldige moeder toen wij alle drie klein waren. Er was altijd tijd, wij mochten van alles, niets was te gek. Maar, als het 8 uur was in de avond, dan was het afgelopen. En ik bedoel ook echt, afgelopen! Dan moesten wij naar bed, dan wilde zij rust en dan was het afgelopen. Als kind begreep ik nooit waar dat vandaan kwam. Waarom ze zo kribbig werd als wij er wat langer over deden om in bed te komen. Nu heb ik zelf twee, weet zelf hoe veel energie het slokt om ze bezig te houden ( ook al word dat minder naarmate ze ouder worden) en hoe blij je als moeder bent als je in de avond dan even niets aan je hoofd hebt dat jonger is dan jijzelf. Kortom, ik begrijp nu eindelijk haar kribbigheid. 8 uur is het afgelopen!

Toen ik met de jongste begon op zoek te gaan naar muziek of meditatie om in slaap te komen, mocht het dus van mij ook nooit veel langer dan 8 minuten duren, omdat het dan gewoon genoeg was. Maar ik heb gemerkt dat het andersom werkt bij kinderen. Als ik wil dat het om 8 uur klaar is, dan lijkt het wel met opzet tien keer langer te duren. Dus als ik hoop op een kort muziekje, niet langer dan 8 minuten, dan werkt dat muziekje juist niet, moeten wij op zoek naar iets anders, ligt ze niet lekker, is die stem niet leuk, enz. En uiteindelijk duurde het langer dan dat ik het gelijk op haar manier had gedaan.

Ik moet tijd investeren om tijd te maken. Nu beginnen wij wat eerder met het hele avondritueel, zijn op tijd klaar en zij ligt in bed, doen ons avondgesprekje poep/nietpoep en dan zoek ik wat langere meditaties uit, die wel voor haar leeftijd zijn. Die blijken inderdaad veel leuker en die blijken ook veel beter te werken. Een wil ik jullie meegeven, omdat ik die wel elke avond zou willen horen. Op Youtube, gevonden onder Kindermeditaties voor het slapen, en de titel is “Geleide meditatie kindermeditatie om heerlijk te slapen”. Een hele mond vol, maar zo mooi om naar te luisteren. Het eindigt met …je ben veilig, je bent geliefd…. Wie wil dat nou niet horen voor dat ie gaat slapen!

Dus mijn tip in deze korte post: Haast in de avond laat alles nog langer duren! Niet doen, begin gewoon lekker vroeg, zodat je die 8 uur alsnog haalt :)[:]

Tagged , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.