Activiteiten 0 tot 4 jaar, Activiteiten 4+

Scheerschuim

Scheerschuim

mei2011 017Dit word de eerste post op deze blog, en ik vind het wel spannend. Ik moest lang nadenken over wat ik dan als aller eerst erop ga zetten. En steeds weer kwam ik bij scheerschuim. Ik vind scheerschuim een must-have in elk huishouden met kleine kinderen, en ik zal het uitleggen. Een bus kost niet eens een euro, en je kan er uren mee doen. Hoe? Nou, als je kind nog jonger is, een of twee jaar, kan je het met alleen de luier aan in een hoogstoel aan tafel zetten, plastic tafelkleed en een klodder scheerschuim op tafel. Bij jonge kinderen draaien eigenlijk alle activiteiten om het voelen, soms het proeven, maar vooral het voelen. Je moeten dingen aanraken, en het is goed als ouders veel verschillende dingen steeds weer aanbieden. Zachte dingen, ruwe dingen, harde dingen.

Dus begin ik met scheerschuim. Heel zacht, als je het in je mond neemt dan doe je dat vanzelf geen tweede keer, je kan het over je heen smeren en het voelt lekker, je kan erin slaan en het spettert en het mooiste voor de moeders, het maakt geen vlekken op kleding!

Dus, voorstel nummer een van deze site, zorg dat je altijd een bus scheerschuim in huis hebt voor de momenten dat je even niet meer weet wat je nog kan aanbieden!

 

Bewaren

Tagged , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.