Activiteiten 4+

[:nl]Paaseieren marmeren[:]

[:nl]

Paaseieren marmeren

Tijd voor eieren, maar deze keer anders. Niet met verf, maar met wascokrijt en een kaars.

DSCN6606

Hiervoor heb je nodig:

– oud wascokrijt

DSCN6607

– een kaars

– een aansteker of lucifers

– uitgeblazen eieren

– de achterkant van een kwast om het ei goed vast te kunnen houden

– touw, lint of garen

– stukjes tandenstoker

De eieren moeten uitgeblazen zijn, dat kan je het beste die de kinderen laten doen. Je maakt in het ongekookte ei aan de onder en bovenkant een klein gaatje, blaast voorzichtig door een van de gaatjes, en het ei komt er aan de andere kant uit. Is even oefenen, er zal ook wel een breken, maar na een tijdje gaat het heel makkelijk. Ik gebruik een klein, scherp vorkje om het gaatje te prikken. Na het uitblazen spoel ik ze ook nog even voorzichtig om met heet water.

DSCN6608

Nu kan het spannende deel beginnen:

Om het ei goed vast te kunnen houden zet ik het altijd met een van de gaten op de achterkant van een kwast, of op een satéprikker. Hangt ervan af, hoe groot het gaatje is geworden bij het uitblazen.

DSCN6609       DSCN6612    DSCN6614

Zet het ei dus vast, steek de kaars aan (dit kunnen de kids allemaal zelf doen) en laat ze versieren. Dit doen ze door een wascokrijtje met de punt aan de kaars te houden. Het was smelt, en ze kunnen ermee druppelen op de kaars. Het werkt het beste om voor elke druppel het krijtje weer tegen de kaars aan te houden.

Als de kaars goed vol zit met druppels, kan je het of zo laten en ophangen, of je kan ervoor kiezen om het te marmeren. Dat doe je door het ei op het stokje boven de kaars te houden en heel rustig te draaien. Het was smelt dan opnieuw, en door het draaien smelten de verschillende kleuren in elkaar. Erg mooi effect!

DSCN6616    DSCN6617

Zijn de eieren af en versiert, hang ze dan in de paastakken. Dat doe je door een stuk garen om een stukje tandenstoker te knopen, dat stukje tandenstoker in het gaatje van het ei te doen, tot het dwars gaat liggen en je het ei eraan op kan hangen. Even proberen, het lukt wel!

DSCN6626    DSCN6627

Veel plezier en fijne paasdagen!

DSCN6629

Bewaren

Bewaren[:]

Tagged , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.