Brainbubbels

[:nl]Overvloed[:]

[:nl]Ben net klaar met een meditatie en kreeg het idee voor een kort artikel. Het was een meditatie voor het vinden van overvloed. Ik begon eraan en dacht ik krijg wat richtlijnen mee, hoe en waar die overvloed te vinden. Wat moet anders om eraan te komen. Om eindelijk wat overvloed aan dingen te krijgen in mijn leven! En de meditatie deed precies dat. Mij namelijk wijzen op het feit, dat die overvloed er al lang is. Overvloed aan liefde en zekerheid en gezondheid en moois. Het is er al lang. Je moet alleen goed kijken. Nou, niet eens zo goed, het is al die tijd voor mijn neus geweest.

Een op de 7 mensen krijgt de laatste jaren last van een burn-out las ik laatst. Dat zijn 100 mensen in een groep van 700. Dat is best veel. Maar het is eigenlijk niet verwonderlijk. Veel moet, je bent constant bezig en je hebt het altijd druk. En dan verlies je die overvloed uit het oog. Ik las ook dat een burn-out gaat om de dingen die allemaal nog gedaan moeten worden. En om er weer uit te komen moet je meer focussen op de dingen die je eigenlijk al hebt gedaan. Dat vond ik zo passend. Want wat we allemaal al hebben gedaan is ontzettend veel! En kan ook even genoeg zijn.

Voor mij was het belangrijkste hulpmiddel om langzaam uit mijn burn-out te kruipen om langzamer te doen. Ik heb daarvoor ook nieuw werk gezocht. Ik ben gewisseld van Naschoolse opvang, waar het veel draait om steeds weer nieuwe uitdagingen aanbieden, programma’s in elkaar zetten en vooral in vakanties constant aanwezig zijn, naar drie dagen in de dagopvang. Meer structuur, meer vrije dagen, meer rust in mijn hoofd. Ik heb namelijk gemerkt dat als alles in elkaar stort, je het opnieuw moet opbouwen. Maar dat kan niet op dezelfde manier als het eerst stond, want dan stort het alleen weer in elkaar. Dus ben ik op zoek gegaan naar meer rust, meer regelmaat, meer momenten waarin ik even kan mediteren, even kan bijkomen, even kan lanterfanten. Momenten waarin ik even weer kan zien, wat ik eigenlijk allemaal al heb gedaan! Om op die manier misschien ook te weten te komen wat ik eigenlijk nog zou willen. Of dat het zo ook even genoeg is.[:]

Tagged , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.