Activiteiten 0 tot 4 jaar, Activiteiten 4+, Praktische Tips

[:nl]Materialen[:]

[:nl]

Wat is allemaal nodig thuis?

Als je met je kinderen thuis creatief bezig wilt zijn, dan heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig. Niet veel materiaal, bedoel ik dan. Er zijn een aantal dingen die ik aan zou schaffen, en van daaruit kan je verder kijken. Maar met onderstaande lijst kom je al een heel eind.

Wat is nodig:

  • Potloden, het liefst in veel verschillende kleuren.
  • Scharen, een kinderschaar, maar ook een grote voor jezelf, misschien een zig zag schaar als de kinderen wat groter zijn.
  • stiften
  • Wasco krijt, dat kleurt net iets anders dan potloden, is lekker grof dus het fijnst als de kinderen nog klein zijn!
  • Waterverf, omdat het makkelijk is, niet veel troep geeft, en sneller weer opgeruimd dan b.v. plakaat verf. Ik vind het ook fijn dat je met waterverf zo verschillend kan verven, zacht, als je veel water gebruikt, sterke kleuren als je weinig water gebruikt. Kinderen oefenen veel met waterverf, het valt in het begin ook niet mee om er iets moois van te maken. Het is ook een keer leuk om met een spons waterverf te gebruiken.
  • Kwasten, natuurlijk, anders is het moeilijk de waterverf te gebruiken. Probeer ook eens hele andere soorten te vinden, echt dikke kwasten, of om ook eens kwasten zelf te maken, van bijvoorbeeld een veer, of een aantal stukjes wol samengebonden.
  • en heel veel papier! Wij hebben in het begin ook wel papier gegeven waar op de achterkant iets met de printer mis ging. Het is als afwisseling ook leuk om een keer gekleurd papier te gebruiken. Experimenteer hiermee. Soms zijn er aanbiedingen voor grof Aquarel papier, ook leuk!
  • Afplak plakband. Dat soort dat je gebruikt om af te plakken als je de muren verft. Heel handig, niet te sterk, de kinderen kunnen het makkelijk zelf scheuren, waardoor het snel en goed te gebruiken is! Echt een aanrader, en niet duur.
  • Wol. Gewoon restjes van oma, of bolletjes van de kringloop winkel. Handig om te leren vlechten, maar ook erg mooi voor kunst samen met de waterverf!

Zijn er materialen die jullie graag gebruiken en die ik niet opgenoemd heb? Ik zou het leuk vinden als jullie die met ons delen! Laat een bericht achter en laat mij weten wat jouw favoriete materiaal is om creatief bezig te zijn met de kids!

 [:]

Tagged , , , , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.