Activiteiten 4+

Mandala stempelen met gedroogde bladeren

Mandala stempelen met bladeren

“Doen wij weer iets voor het blog, mam? Dan maken wij iets moois, en maak jij er tegelijkertijd foto´s van en zet je die op het blog en kunnen anderen dat ook doen. Vijf vliegen in een klap!” aldus mijn jongste dochter.
Dus het blog heeft meerdere functies. Het houd mij bezig, het inspireert ( hoop ik) anderen en daarnaast geeft het ons veel redenen om steeds weer nieuwe dingen uit te proberen waardoor mijn meiden en ik dus ook steeds weer wat extra quality time inbouwen.
Vandaag gingen we aan de slag met al die gedroogde bladeren die over waren van een opdracht die de oudste voor school moest doen. Wat kan je daar allemaal mee? Nou, wij maakten er vandaag verschillende mandala´s van.

Hiervoor heb je nodig:

DSCN3170

-gedroogde bladeren van verschillende maten. Gedroogd, omdat je er dan makkelijker mee kan stempelen.
– waterverf en kwasten en een groot vel papier

Kies wat mooie bladeren om mee te stempelen. Het mooist word het als je van klein naar groot werkt, maar het allermooist word het, als je zelf gewoon doet wat je leuk vind staan!
Verf ze met waterverf. Waterverf is hier goed voor, omdat je dan echt een afdruk van het blad krijgt, ook de nerven van het blad zijn te zien, dat is een mooi effect.

DSCN3173     DSCN3174

Nu is het eigenlijk gewoon stempelen in de volgorde die jou kind bepaald! Veel plezier!

Dit zijn impressie´s van onze kunstwerken…

DSCN3172  DSCN3177

Bewaren

Tagged , , , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.