Brainbubbels, Praktische Tips

[:nl]Mama weekend[:en]Moms weekend[:]

[:nl]Dit weekend is mijn vriend naar Engeland, en ben ik dus samen met Borre.
Gezellig, een lekker weekendje tutten met je baby. Nou vergeet het maar! Je zult altijd zien, als de man van huis is …. Nouja er danst niemand op de tafel, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De kat kwam terug met een kapotte schouder, en ook de hond nog ziek. Naar de dierenarts, met je baby en je hond. Daar krijg ik te horen dat ik mijn hond even lekker onder de douche moet zetten en moet insmeren met een speciale medicinale shampoo. De hond douchen, dat is iets wat normaal gesproken zelfs niet met de hulp van mijn vriend lukt, laat staan in mijn eentje met een baby die ook entertained wil worden. Ik besluit het even naar morgen te schuiven. Ik heb veel respect voor alleenstaande ouders, en zeker als ik dat zoals dit weekend zelf mag ervaren.  Ook heb ik veel waardering voor mijn vriend, want als zijn hulp wegvalt dan merk je pas hoeveel dat scheelt! Je moet steeds 5 stappen vooruit denken en alles super goed voorbereiden.
Vanochtend dacht ik het helemaal voor elkaar te hebben. Ik had de avond ervoor gedoucht, want dat zou niet meer lukken in de ochtend als Borre eenmaal wakker zou zijn. Om 6.00 werd ik wakker van mijn levende wekkertje, en omdat ik ook de hond steeds uit moet laten samen met de baby dacht ik daar kan ik niet vroeg genoeg mee beginnen. s’Avonds laat is dat wat lastiger, en dat kan ik dan compenseren door er bizar vroeg (en dus in het donker) er uit te gaan voor een lekkere wandeling met baby en hond. Ik had bedacht dat ik absoluut mijn sleutels niet moest vergeten, want dat zou wel heel vervelend zijn als ik er nu niet meer in zou komen met baby en hond, en 2 dagen moest wachten op mijn vriend met sleutel. Na 10 keer checken ga ik eindelijk de deur uit, met sleutelbos in mijn zak.
Nadat ik  het rondje gewandeld heb sta ik na 30 minuten weer voor mijn voordeur. Ik pak de sleutelbos uit mijn zak, en ja je raad het al, de verkeerde sleutelbos!!! De bos van mijn vriend waar hij (heel handig) alleen de huissleutel vanaf gehaald heeft. Inmiddels is het nog steeds donker (6.30 in de ochtend). Ik besluit aan te bellen bij mijn buurman die een reservesleutel heeft, maar er wordt niet open gedaan. Dan maar achterom lopen in de hoop dat er toevallig een achterdeur of raam open staat. Met de kinderwagen en de hond loop ik door de poort, en halverwege komt de kinderwagen vast te zitten. Ik kan niet vooruit, niet achteruit, het is donker. De baby ging huilen, de hond blaffen, de hele buurt werd wakker behalve mijn buurman die mijn reservesleutel heeft.
Gelukkig is mijn buurvrouw zo aardig dat we bij haar thuis even een kopje thee mogen drinken. Ze verteld me dat de buurman (die mijn sleutel heeft) net vertrokken is op vakantie naar Turkije. Ik weet even niet meer wat ik moet doen. Na het kopje thee toch nog maar een keer aangebeld bij de buurman, en gelukkig (!!) Hij doet open! Nou, dat was onze ochtend, wat een avontuur. Eenmaal binnen probeer ik er maar een feestje van te maken. Ik bak lekkere wentelteefjes en zet een leuk muziekje op. Borre is het hele avontuur weer vergeten en smult erop los.

 [:]

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.