Activiteiten 0 tot 4 jaar, Activiteiten 4+

[:nl]Maanzand[:]

[:nl]Deze foto is van de maanlanding, gedaan op maanzand natuurlijk. En hier lees je hoe dat moet:

Even een kort recept. Ik vind altijd van alles op Pinterest, erg leuke site voor ideeën! Maar ik heb ook al een paar keer gemerkt dat dingen niet werken die daar zo mooi op staan. Dat het in het echt toch heel anders word, niet zo mooi, of met veel meer troep dan je dacht.

Dit werkte, echt goed, en ik wil het even delen!

Wij hebben op werk maanzand gemaakt. Ons thema was ruimte, dus het paste goed, en ik dacht ik probeer het gewoon. Het is super gelukt!

Je hebt nodig:

  • acht bekers bloem
  • een beker babyolie

Dat is alles. Je zou ook de helft kunnen doen, als je met wat minder wilt beginnen. Dezelfde beker gebruiken om die twee dingen af te meten, en mixen maar. Het voelt heerlijk, je kan ermee kleien, je kan het gewoon door je handen laten gaan, je kan er balletjes van kneden, heerlijk! Wij hebben het bewaard in een plastic bak met deksel, en het staat er nog steeds. Als iemand zin heeft in even ontspannen een beetje rommelen, dan bakt hij die bak en voelt even lekker. Ik zou het niet met de allerkleinsten doen, maar vanaf twee of drie jaar kan het goed. Het stoft een beetje op de kleren, maar dat klop je er buiten weer vanaf. En, je handen worden er heerlijk zacht van!

 [:]

Tagged , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.