Activiteiten 4+, Praktische Tips

kleine tip

Hoe krijg je de tafels onder de knie!

Op het toilet bij mijn opa en oma hingen een heleboel spreuken. Dat vond ik geweldig als kind, ook al snapte ik ze niet allemaal. Die ik altijd heb onthouden gaat zo: “Poep je niet, dan rust je toch. En als ze roepen, poep je nog.” Dit is nou niet een artikel over een gênant onderwerp, hoor, het gaat er meer om, dat de tijd die je op het toilet zit, benut kan worden voor veel andere dingen. Sommige mensen lezen, sommige dromen even weg. Voor mijn kinderen werkt het, om stampwerk te doen. Op ons toilet hangt dan ook de tafel van 7, want daar is onze jongste momenteel mee bezig. En vlak daarnaast hangen twee bladzijden woordenschat, want die moet onze oudste voor de les Nederlands in haar hoofd krijgen.

Wat ik dus hiermee bedoel te zeggen, als er dingen zijn, die ze moeten leren, maar alsmaar herhalen werkt niet, benut de tijd op het toilet! Hang het voor hun op ooghoogte op, schrijf het in grote letters, of maak het in kleur, of teken er iets bij, alles om het interessant te maken om naar te kijken en dan uiteindelijk uit je hoofd te leren.

We wisselen regelmatig af, de jongste heeft op deze manier bijna alle tafels voor rekenen af gekregen, en de oudste was hiervoor bezig met tot tien tellen in het Frans. Probeer het maar eens voor je schoolkind, echt een aanrader!

Tagged , , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.