Activiteiten 4+

[:nl]handschoen pop[:]

[:nl]De jongste is gek van knuffels, pluizenbeestjes, zachte vriendjes om mee te slapen. Ze heeft er ontzettend veel, we hebben aan de achterkant van haar kamerdeur een ophangsysteem dat eigenlijk voor schoenen is, en dat zit helemaal vol! De oudste vind het kinderachtig, en de jongste trekt zich daar helemaal niets van aan. Zij vind het gewoon leuk en wil er geen een weg doen. Nee, ze wil er eigenlijk steeds weer een bij. Het liefst. Dus maakt ze ze ook zelf.

Vandaag, op een rustige middag, was er tijd om er twee te maken van verloren handschoenen. Omdat de winter bijna over is, er altijd handschoenen kapot gaan en de een dan nog goed is, hier een idee wat je met die ene kunt doen. Kijk maar!

Je hebt nodig:

  • een handschoen, maakt niet uit hoe groot
  • garen
  • naald
  • schaar
  • vulmateriaal, van een oud kussen bijvoorbeeld
  • knopen

Je begint met het afknippen van twee vingers, de middelvinger en de pink. Een ervan maakt weer een nieuwe arm, dus bewaren en vullen!

De onderkant word het hoofd, de twee vingers worden de voeten en de duim word, samen met de aangenaaide vinger de armen.

Laat de kinderen zelf kiezen welke kleur garen, en laat ze het liefst ook zelf naaien. Ik sta elke keer weer verteld hoe veel ze eigenlijk kan, ze word ook pas handiger als ze zelf dingen mag doen. Dus, gewoon laten doen!

Hier zie je hoe het aangenaaid staat. De onderkant word de bovenkant. Die moet nu nog dicht genaaid. Als je dat alleen in het midden doet, ontstaan er vanzelf oren aan beide kanten van de boord van de handschoen.

Dan kiezen ze knopen of kralen voor ogen en neus, en klaar is het beestje!

 

 

 

Als je wat gedroogde lavendel van de zomer door de vulling doet, ruikt het ook nog rustgevend voor de nacht.

Veel knuffelplezier!

 

 

 [:]

Tagged , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.