Activiteiten 0 tot 4 jaar, Activiteiten 4+

Handgemaakte handzeep

Zelfgemaakte handzeep

Kennen jullie dat ook, je koopt shampoo of douchezeep en net voor dat het op is, koop je alvast een nieuwe. Die oude fles word nooit helemaal op gemaakt en beland “net niet op” in de kast of op de badkuip rand. Daar staat die fles er dan vervolgens ook voor altijd. Tot iemand gewoon het restje ook mee weg gooit.

Superzonde! Want er is dus een ontzettend leuke activiteit mee te doen!

Hiervoor heb je nodig:

– Restje douchezeep of shampoo, mag ook verschillende door elkaar

– maizena

De kinderen kunnen dit eigenlijk helemaal zelfstandig. Je mixt een bekertje shampoo of zeep met twee bekertjes maizena. Even rustig doorroeren met een lepel en vervolgens lekker met je handen erin. Het word een soort van smurrie, heerlijk te kneden en als je het loslaat vloeit het zo tussen je vingers door. Mijn dochter zat een dik half uur met het bakje op haar knieën op de bank te kneden en te voelen en te kneden. Erg rustgevend!

Als je kind er even klaar mee is, dan kan het goedje het best worden bewaard in een plastic bakje met deksel.

dscn8414

En het allerleukste komt nog:

het is te gebruiken als handzeep. Je plukt er een klein stukje vanaf, en kan ermee je handen wassen. Het ruikt heerlijk en de maizena lost helemaal op onder water. Twee activiteiten in een!

Probeer het maar eens, makkelijk en leuk!

Bewaren

Tagged , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.