Activiteiten 4+

[:nl]Gekleurde kerststerren[:]

[:nl]

Gekleurde kerststerren

Het is weer de tijd voor kerst, dus het word weer tijd voor versiering. Omdat ik ook op de opvang werk, hou ik van grote versiering, omdat de ramen daar ook altijd groer zijn dan thuis. Toevallig hadden ze op het werk van mijn man koffiefilters van de verkeerde maat besteld, dus daar was mijn kans om heel groot te werken!

Je verft de filters het beste met waterverf, vloeibaar uit een fles, maar het kan ook met waterverf en kwasten. Gebruik dan wel heel veel water!

Wij hebben vandscn8484 de week onze stiften uitgezocht, en van die die het niet meer doen, hebben wij verf gemaakt. Daarvoor zet je gewoon de stiften in een beker die voor de helft met water gevuld is. De resten kleur gaat op die manier van de stiften in het water, en je hebt verf! Het is niet hele sterke verf, dus als je op zoek bent naar kleuren die echt knallen, kan je misschien beter kijken voor vloeibare waterverf. Dit is hoe wij het hebben gedaan.

 

 

Verder heb je nodig:

  • filters in de maat die je kan krijgen.Het zou best kunnen dat het café om de hoek die grote heeft en er wel een paar wil afgeven voor jullie om mee te knutselen. De sterren lukken het beste als het papier rond is.
  •  een sterke schaar, dit omdat het papier nogal dik is doordat je het moet vouwen. Mijn eerste schaar brak hierbij in twee stukken!
  •  plastic voor op tafel, want de filters zijn erg nat en de verf gaat niet meer uit tafelkleden enz.

Wij zijn begonnen met het vouwen van de filters. Hier laat ik zien hoe wij dat doen:

dscn8500dscn8501dscn8502dscn8503dscn8504

Dan houd je de filter in de verschillende kleuren. Laat de kinderen dit zelf doen, maar laat ze er wel een schort bij aan doen!

dscn8487dscn8488dscn8490

Als je tevreden bent met de kleuren, kan je het papier knippen. Ik vind dat de filters nat beter te knippen zijn, mijn dochter vind het dan juist moeilijker.

 

Kijk maar even wat jullie het beste lukt! Het knippen is een kwestie van gewoon proberen. Ik knip vaak de punten schuin af, dan heb je al een mooie stervorm. Dan knip ik gewoon wat driehoekjes uit de zijkanten, maar andere vormen worden ook mooi. Durf te experimenteren!

 

Als het geknipt is, vouw je de filter voorzichtig open. Omdat wij niet veel ruimte hebben om ze te laten drogen, heb ik ze nat aan het raam geplakt. Door het vocht blijft het gewoon plakken, en als ze droog zijn vallen ze er vanzelf af.Ik strijk het altijd even, omdat het dan wat gladder word. Ook dit kunndscn8491en de kinderen zelf! ( onder toezicht)

 

 

 

 

 

 

En hier hangt het resultaat!

Veel plezier!          dscn8496

Bewaren

Bewaren[:]

Tagged , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.