Activiteiten 4+, Praktische Tips

[:nl]Dyslexie Tip [:]

[:nl]Weer iets nieuws ontdekt, en dat wil ik dan ook gelijk met jullie delen. Met al die ouders die steeds weer op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om het wat makkelijker te maken voor hun kinderen met dyslexie. De oudste heeft op school de tip gekregen om aan de slag te gaan op de site www.jufmelis.nl Daar kan ze oefenen met zinsontleding, spelling, werkwoorden enz. Heel handig, heel leuk opgezet, en je krijgt aan het eind van elke oefening ook te zien hoe je het hebt gedaan.
Er zijn een aantal oefeningen gratis, gewoon om even te kijken of dit wel iets is wat werkt. Dan is er de mogelijkheid om voor een klein bedrag een soort abonnement te nemen voor een jaar. Dan heb je een eigen account en worden je vorderingen bijgehouden.

Bij elke oefening zit ook een uitleg, als je die klikt krijg je nog een keer te lezen waarom het nou met een d of t moet, hoe dat ook weer zat, welke regel daar aan vast zat.

Leuk, makkelijk, niet duur, een mooie toevoeging voor de dagelijkse, of in ieder geval wekelijkse oefeningen. Ik zou zeggen, check het even, misschien ook leuk voor kinderen die geen dyslexie hebben maar wel moeite met spelling en zinsontleding. Neem een kijkje!

 [:]

Tagged , , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.