Praktische Tips

[:nl]Dyslexie 2[:]

[:nl]

Dyslexie tip 2

Zo, weer een nieuwe post over dyslexie, want we zijn nog lang niet uitgepraat, en de tips zijn ook nog lang niet op. Ben net pas begonnen. Via Sophie, ook van dit blog, heb ik de tip gekregen om eens op de site www.superboek.nl te kijken. Heb ik gedaan, inloggegevens voor mijn oudste dochter aangemaakt, en afgewacht. Wij werden gebeld, om even zeker te weten dat het om onze dochter gaat en dat ze echt dyslectisch is. Dat is niet moeilijk te beamen. Goed, nu heeft ze dus een wachtwoord. Suf vond ze het, toen ze erover hoorde. Wat moet ze ermee, luisterboeken zijn voor kleine kinderen.

Nou, toen heeft ze dit weekend toch maar ingelogd, gewoon even kijken. En gelijk een boek beluisterd. Mam, ze hebben dit boek, dat is mij nooit gelukt om uit te lezen.  Nee, snap ik, de letters zijn ook zo klein! Dus, het idee is uiteindelijk ook door onze dochter goed gekeurd. Je kan je dus inloggen, boeken via live stream beluisteren en als je het boek toevallig ook hebt, zelfs live meelezen. Makkelijker, sneller en om het allemaal nog leuker te maken, er bestaat zelfs een app voor haar mobiel! Dus, kan ze zelfs via haar mobiel boeken beluisteren! Er staan ook werkelijk alle soorten boeken op de site, zelfs de allernieuwst “Het dagboek van een muts”!

Nu kwam de vraag, is dat wel handig want zelf lezen is altijd nog beter. Ja, dat klopt, als je goed bent in lezen. Dan krijg je een moment waar je in het boek zit, waar het zo spannend word dat je het niet meer weg kan leggen. Maar kijk, dit gebeurt dus niet met zwaar dyslectische kinderen. Dit moment komt niet, omdat het ontcijferen van de woorden altijd door het hele boek heen op de voorgrond staat. De reden die ik heb om een boek te willen lezen, die hebben zij niet. Het is altijd vermoeiend.

Dus denk ik, natuurlijk is zelf lezen beter. Maar voorlezen is het tweed beste. Want ook zo vergroot je de woordenschat van een kind, alleen via de oren.

Supertip! www. superboek.nl

UPDATE:

Als je lid bent van de Bieb, en voor kinderen onder de 18 jaar is het lidmaatschap gratis, dan kan je een app downloaden die heet “Luisterbieb” Daarmee kun je luisterboeken op je mobiel of tablet downloaden en beluisteren. Het werkt net iets makkelijker en sneller als superboek, en is net iets meer up to date.[:]

Tagged , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.