Brainbubbels, Home, Praktische Tips

[:nl]Charlie[:]

[:nl]Eind vorig jaar moesten wij een van onze twee katten laten inslapen. Minoes bleef alleen over. De dierenarts adviseerde ons om minimaal 3 maanden de tijd te nemen, voor haar om te rouwen en om haar eigen plekje weer te vinden. Na ruim 6 maanden werd duidelijk dat ze nog steeds niet lekker in haar vel zit. Ze was immers haar hele leven lang, 10 jaar, met haar broer geweest die er nu ineens niet meer was.

“Neem er dan een kitten bij” zei de buurvrouw. Dat zei ze al gelijk toen Arie ingeslapen was. Toen was het veel te vroeg. Maar na al deze maanden werd het toch duidelijk dat Minoes zich blijer zou kunnen voelen als er iemand bij was voor haar. Dus zijn wij op zoek gegaan naar een kitten. Even buiten de stad bij een erg lief gezin waren er nog twee over uit een nestje van 4. Omdat de een teveel op Arie leek, hebben wij gekozen voor Charlie. En wat een cadeau is hij!

 

Minoes vond het in het begin helemaal niks. Ze blies en gromde zodra hij in de buurt kwam. Maar ook de dierenarts zei, “Uiteindelijk zwicht iedereen voor zo een kleintje!” We zijn nu dik 6 weken verder en ze is nog niet helemaal gezwicht, maar ze heeft wel geaccepteerd dat hij er is en bij hoort en dat het stiekem ook wel leuk is om weer eens tikkertje te spelen met een andere kat.

Vorige week las ik een stukje over waarom het goed is om een kat in huis te hebben. Er is onderzoek naar gedaan en het blijkt dat katteneigenaren minder risico hebben op een hartinfarct omdat katten angsten en onrust verminderen. Ze helpen bij traumaverwerking en hun gesnor helpt ontspannen. Een snorrende kat op schoot aaien is ontzettend rustgevend. Katten in huis zorgen dat kinderen minder vaak ziek zijn door infecties. Een wetenschapper beweerd dat katten een soort van rustgevend middel zijn zonder bijwerkingen. Dat geloof ik allemaal zo! En een kitten in huis zorgt dat alles even om niets anders draait dan te kijken hoe ontzettend schattig hij toch is! “Kijk, wat hij nu weer doet!” “Kijk, hoe schattig hij slaapt!” “Maak snel een foto, zijn pootje is zo cute!”

Dus naast het feit dat Minoes zich weer wat beter begint te voelen, zijn wij ons ook beter gaan voelen door de aanwezigheid van Charlie. Een soort therapie zou je bijna kunnen zeggen. De wereld hier thuis draait om hem en dat leidt af van zorgen en onrust. In plaats van ons druk te maken zijn de meiden nu soms bijna ruzie aan het maken over wie Charlie op schoot mag hebben en hoe lang. “Mam, we hebben gewoon een kitten! Hoe leuk is dat!”

Welkom in onze familie, Charlie! Op nog heel wat jaren vol met mooie momenten.[:]

Tagged , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.