Praktische Tips

[:nl]Als het koud is[:]

[:nl]

Als het koud is

DSCN3215

Als het koud word, zoals nu, en je een baby hebt, zoals ik toen, (lijkt heel lang geleden) wil je altijd waarborgen dat ze het warm genoeg heeft. Tenminste, zo voelde dat voor mij. Het liefst vasthouden, dan kan ik haar zelf warmhouden. Maar dat gaat niet altijd. In de buggy om te wandelen, ook daar kon het niet warm genoeg.
De tip van een vriendin heb ik daarom ook nog voor dat ze geboren werd, ter harten genomen. We hebben een schapenvacht gekocht. Dat kan je het beste in de zomer doen, voor de baby er is, omdat het dan het makkelijkst is om het vacht te spoelen en op te hangen om te drogen. In de zon. Op balkon, want het lekt nogal een lange tijd!
Dat vacht lag zodra ze er was in haar wieg, met een doek eroverheen waar haar hoofd lag. Een schapenvacht houd je koel als het warm is, en warm als het koel is. Het is vacht, dus het ventileert goed, het is zacht, dus een matras werd bijna overbodig, die zijn in een wieg toch al niet zo dik. En in de buggy heb je vaak een dikke deken, maar de rug blijft altijd een beetje koud, vond ik.
Niet met een vacht! Ze lag er heerlijk in, en je kon de warmte aan haar rug nog voelen toen we haar eruit haalden. Heerlijk!

We hebben het vacht in haar wieg gebruikt, in de box, op de grond. Toen ze groter was lag het in de winter ook wel in haar ledikant, en nu de jongste al 8 is, gebruikt ze het aan haar voeteneinde in bed, nog steeds! Value for money!
Dus, tip voor wie niet weet wat hij of zij nou moet kopen voor iemand die in verwachting is: doe een schapenvacht! Ikea heeft ze, maar ongetwijfeld krijg je ze ook op andere plekken.

DSCN3216[:]

Tagged , , , , ,

About Katja Birkenstock

Ik ben moeder van twee fantastische dochters, vrouw van een hele creatieve man en leidster bij de naschoolse opvang. Verder vind ik veel dingen leuk, zoals nieuwe talen leren, goede boeken lezen, creatieve ideeën uitproberen, andere mensen op creatieve ideeën brengen, reizen, fotograferen en mediteren.
View all posts by Katja Birkenstock →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.